Nyårsklänning säljes! :)

Hej alla söta!
Idag har jag varit i bollnäs hela dagen. Min underbara farmor fyllde nämligen 80 år! :) Vi åt på restaurangen Akropolis, där maten faktiskt var riktigt god :) Hade en jättetrevlig dag och kväll faktiskt :)
Sen så råååkade jag gå in i en skoaffär med rea.. SUCK. Självklart kunde jag inte låta bli att köpa två par skor, hehe ;) Visar i morgon innan jobbet! :D

En tråkig sak är att nyårsklänningen jag har köpt är för stoooor! :( Det är en lång historia. provade den i gävle i crémefärgad i strl s som var för stor och den fanns inte i xs. Provade den därför i svart i xs, som satt hur bra som helst. Expediten ringde till Birsta i Sundsvall och lade undan en åt mig i strl xs och crémefärgad som min kusin köpte ut åt mig. Jag får hem den - och den är för liten! :( Det skilde en hel del i storleken!? Haha, och det var innan jul, så jag kan inte skylla på julmaten heller ;) Så Sanna fick byta den till strl small, och vad händer? Jo, den är för stor! Klänningshelvete... Jag har ju rätt markerad midja, och klänningen sitter skitdåligt, plus att den har en tendens att glida ner :'( Så är det någon som vill ha en klänning från Bik Bok by Whitney Port, créme/guldfärgad, riktigt snygg, nypris 699. Hör av dig! Hittade bara bild på den i svart...

 

Perfekt till nyår :D Dock är jag nu utan nyårsklänning. Hehe. Har egentligen massvis med klänningar som ligger och skräpar i garderoben, men man vill ju ha ngt nytt... Jaja, i värsta fall blir det en panikshoppingtur på lördag, haha ;) I morgon och fredag väntar iaf jobb på condis! :D puss och god natt!


Snökaos!

Jaha... det här inlägget postade jag för nån dag sen men det hamnade i utkast? Och hälften av texten är borta :( Lägger upp det ändå då och skriver ett nytt strax! :)

Herregud, har nog aldrig varit med om maken till väder! Jobbade på juldagen på stadt och kände redan vid halv tio att det började blåsa. Julen firades hos min mormor i bäckan (3 mil härifrån) och planen var att jag skulle åka därifrån till jobbet och sen tillbaka igen när jag slutade. Dit gick det ju bra, men hem var en mardröm. När vi stängde blåste det som f-a-n! HELT SJUKT. Lamporna bara blinkade och det smällde som attan. Strömmen gick två gånger och telefonen bara ringde och ringde när folk som satt fast ute ville ha hotellrum. Det låg tydligen träd över vägarna överallt, dessutom var det glashalt ute. Jag valde att åka hem och sova och åka till bäckan på morgonen istället. Väl hemma fick jag bära in massvis med grejer i garaget. De bara flög runt! Sen försökte jag somna, livrädd, vaknade och åkte iväg. Det var ingen rolig körning kan jag lova... Även fast klockan var halv elva var det träd över hela vägen så att man liksom fick kryssa fram.. Hamnade även i diket en sväng, hehe ;) Lägger in lite bilder!


Ett stort träd hade vält...


jag och syrran på ett av de mååånga fällda träden.


Vägen mellan Ljusdal och Ramsjö...

It's like one of those bad dreams when you can't wake up..

Idag har varit ännu en tuff dag. En av de allra värsta. Det gör ont. Det är jobbigt. Man önskar att allt är en otäck dröm. Men det är det inte.

Jag ska försöka fokusera på det positiva, men jag har svårt att vara glad.. I morgon ska iaf jag vara hemma på dagen, klä julgranen och slå in de sista julklapparna och baka lite mer julgodis. Mysigt. Julen kommer att spenderas i bäckan med min fina familj och släkt. Torsdag och fredag kväll består av jobb. Bestämde mig även för att jobba juldagen. Hade egentligen inte tänkt göra det, men eftersom omständigheterna ser ut som de gör, och att släkten kommer hit istället för att vi ska åka till Sundsvall så funkar det. Tycker faktiskt ändå att det är lite överskattat att gå ut på juldagen. Man tappar bort sina kompisar, det är trångt, man kommer ingen vart, man kommer inte fram till baren och man kan inte dansa. Då är det nästan roligare att stå bakom baren och slänga ihop en massa goda drinkar!:D dessutom är dricksen man får inte helt fel.. Brukar landa på 500-600 spänn VAR. Och då är vi ju ändå 6 pers i baren, garderobsfolk, diskplock, entré osv :)

Nej, nu ska jag försöka koppla bort jobbiga tankar och måsten och bara sova. Puss!


julgodis <3

Hej!
Ikväll har jag och mamma bakat, supermysigt! Vi bakade knäck, chokladfudge och så gjorde jag chokladtryffel med apelsin. Blir de bra ska jag lägga ut receptet. Vi har stått och bakat och skrivit julkort (sista minuten, hehe...) i typ tre timmar nu, så nu är jag trött ;) Var uppe tidigt i morse och gick på pesonalmöte. Sen har jag faktiskt haft en riktigt dålig dag :( Har varit så himla ledsen (pga av privata saker) och när jag dessutom är konstant trött så har jag lätt till gråt. Så förmiddagen var riktigt jobbig. När jag kom hem lade jag mig i sängen och lyckades somna. Sov mellan 12-16 (!!!) gick upp, gjorde mig i ordning och åkte till jobbet. Väl på jobbet kommenterade alla fyra i personalen (som var där då) mitt trötta utseende. Hey, thanks. Mathias tyckte även att jag hade fina påsar under ögonen.

Personligen tycker jag att det är otroligt jobbigt med folk som alltid har något att klaga på. Är det inte vädret det är fel på, så är det utseendet, jobbet, hälsan, sitt förhållande eller något annat. Folk som klagar väldigt mycket suger liksom musten ur mig, och jag blir på dåligt humör jag med. Dock vet jag med mig att jag själv är ganska duktigt på att gnälla ibland, men det är något jag jobbar på. Det jag vill komma fram till är hur glad man istället blir när någon har en riktigt positiv inställning. Till exempel så kom den nya kocken Johan till jobbet här om dagen. Jag frågade hur läget var (de flesta (inklusive jag..) brukar ju svara typ: Joo, sådär... är lite trött... det är tråkigt väder..) Men inte Johan. Han svarar: "Jo men det är helt fantastiskt!" Haha, hur ofta får man ett sånt svar? Riktigt härligt tycker jag. Såna människor ser jag upp till!
Så försök vara positiva, det smittar av sig! :)

Nu är det ynka 4 dagar kvar till julafton! :D

Jo, jag lever! ;)

Hej! FÖRLÅT för urdålig uppdatering, men har verkligen haft fullt upp hela helgen. Jobbade 30 timmar fredag och lördag, jobbade söndag kväll och jobbade långpanna idag. Puh! I morgon ska jag upp tiiidigt (kl sju =( ) för p-möte! Sen blir det mer jobb på kvällen :) Nu är vi iaf äntligen klar med julborden! Man hinner bli skapligt trött på julmat ;) 

Jag har iaf lyckats handla klart alla julklappar (förutom en liten grej) och det känns riktigt skönt. Det enda jag inte har hunnit göra är att baka julgodis! :( måste hinna baka!
Dagens tråkiga är att jag troligen överansträngt min handled - igen... Sjukt jobbigt. Det blir så när jag jobbar så mycket som jag gör, och det tar sån himla tid innan det blir bra igen. Det är bara att dra på sig det dumma handledsstödet igen...
Här hemma har det iaf snöat som bara den! När jag och Christian jobbade igår fick vi gå ut och skotta säkert 7 gånger på 4 timmar... Det var nån som sade att det har kommit uppmot en halvmeter snö på bara de här dagarna! :o nej, nu måste jag verkligen försöka sova :) Ska upp om sex timmar!
Puss!

Då håller vi tummarna för att det ska funka;)

Då hoppas jag att detta mobilskrivna inlägg ska publiceras ;)
Idag har jag varit och hälsat på mormor. Vi myste, åt lussebullar och tittade på lucia på svt play. Blev en mysig dag!:) sen tog jag bussen hem och åkte och jobbade. Hade 25 pers bokade, men det gick bra:) det satt en kille i baren som pratade en massa (till och med mer än mig, haha:D). Han fråga tillslut hur gammal jag var. Jag tycker att det är kul att låta folk gissa min ålder (det är typ aldrig nån som svarar rätt..), så jag bad honom gissa:
Killen: "nee, asså jag är så dålig på sånt här!"
Jag: "haha, men du ska få lite hjälp att gissa rätt: folk tror ofta att jag är äldre än vad jag är."
Killen: "jaha! Jaa, men då.. Då gissar jag.. 27!"
Jag: ...?!

Jag är 19 fucking år! What the fuck? Han påstod sen att det var mitt sätt att vara som fick mig att verka äldre. Att jag var mogen typ. Det vet jag inte om jag köper. Hej åldersnoja!

Nu ligger jag i sängen och ska sova. I helgen väntar jobb, jobb och åter jobb. Men jag är taggad!:D sov gott alla fina:) <3


dumma blogg.se

Gaah, ett helt inlägg raderades i samma stund som jag postade det! WHY?
Iaf, har ni hört talas om vattentortyr? Då man droppar vatten på den torterades panna (t.ex), oregelbundet, från hög höjd och under låång tid, tills den torterade helt enkelt blir tokig. Det är menat att vara en av de smärtsammaste tortyrmetoderna som finns. Känselnerverna på det utvalda stället stimuleras så tätt och så långvarigt att dropparna inom kort upplevs som oerhört smärtsamma. En form av vattentortyr upplever jag just nu, fast kanske inte lika allvarlig ;) Det är nämligen så att det DROPPAR utanför mitt fönster! Har sängen alldeles bredvid fönstret och det har låtit "dunkdunkdunkdunkdunkdunkdunkdunk" i snart 2,5 timme. Ge fan liksom. Det låter högt på det förbannade plåttaket och det är alldeles vid min huvudkudde. Dessutom droppar det fort, typ min hjärtfrekvens gånger tre, så jag blir skitstressad av ljudet, haha! Det är det enda jag hör, och kan inte tänkapå något annat än ljudet. Gaah, blir helt tokig! ;)



Dagen då? Jo, igår frågade sofia mig om jag ville följa med henne och Julia på coldplay nästa sommar, men tyvärr tog biljetterna slut! :( Även fast stackars Sofia kämpade i typ fem timmar :( Annars hade det varit så jäkla mysigt :) Typ ta in på ett hotell, mysa på uteserveringar, dricka vin, gå ut på krogen och bara ha det mysigt vi tjejer :D jaja, det får bli en annan gång, för coldplay är ju inte ett måste när man ska genomföra en mysig tjejweeked :)
Sen åkte jag och hälsade på mormor och sen bakade jag knäck, som faktiskt blev sjukt bra! :D jag ska baka något mer julgodis, men vet inte vad... Någon som har en idé?
kanske  rocky road fudge..?


I morgon ska jag uträtta några ärenden på köpingen och sen ska jag hälsa på mormor igen och sen jobba.
Vänta lite, jag tror det har slutat droppa!!! :D :D :D Nu får jag äntligen sova, haha :D puss på er!

Vattentortyr


Bränt alldeles för mycket pengar idag!

Gaah, har ju för fan ångest. Har handlat klart alla julklappar utom en, men har bränt aaaaalldeles för mycket pengar :( Som tur är så är några av julklapparna saker som jag ska dela med mina syskon, så en del pengar får jag ju tillbaka :) Dock känns det så himla skönt att jag nästan är klar! :) Det hände dock en dryyg sak i samband med julklappsinhandlingen, men det kan jag inte berätta om ifall personen i fråga läser min blogg ;)
idag tyckte jag att jag skulle ha så mycket att blogga om, men nu är skallen tom. Är alldeles för trött ;) Ska sova nu! Ni får stå ut med att det blev meningslöst inlägg ;) Slänger in en bild på mig och mina två syskon från julafton för flera år sedan :)

Lovely Sunday

Hej!
Gaah, vilken helg! Jag är helt slut :) Jobbade hela fredag kväll på condis, och det var så himla kul! :D Det var längesen det var så kul att jobba :) Vet inte om det berodde på att jag var så pass utvilad (hade varit ledig i två dagar i streck :D ) eller att jag bara var på gott humör. Roligt var det iaf! :) sen åkte jag till stadt och skulle hämta syrran, men det hade så himla mycket att göra så det slutade med att jag hjälpte till att stänga. Kom inte hem förrän vid fyra och somnade inte förrän kl 05.

Efter knappt tre timmars sömn var det bara att kliva upp igen och åka och jobba. Det blev dagpasset på condis och kvällspasset på stadt med julbord och bartending. Det var rätt mycket folk så det blev lite körigt, men det gick bra. Sen hade flera i personalen blivit lovade att gå hem precis vid stängning (och vissa hade gått av tidigare), så vi var bara några få som fick lov att städa stället. Sen är ju stadt rätt stort, plus att alla vi hade jobbat minst 10 timmar (jag 17..) och klockan var halv tre på morgonen så det tog en jäkla tid. Syrran fick den stora äran att plocka upp ett krossat glas ur herrtoaletten (var det verkligen NÖDVÄNDIGT att kasta ner det i toan, du som gjorde det...?) och efter att ha plockat upp en del av det går det hål i handsken och hon får hela händerna fulla med toalettvatten. Very fresh. Fan vad jag skrattade, men det var ju väldigt synd om henne också ;) Vi var inte klara förrän fem på morgonen (20 timmar i streck - var ganska slut. Fattar ni att det motsvarar halvtid? På EN kväll?! ;) ) och då åkte jag hem och sov i tre timmar innan jag gick upp, gjorde mig i ordning och satte mig på tåget på väg till gävle för julhandling. Sov en hel del på tåget, som ni kanske ser på bilden. Daniel fotade mig, haha ;)
Hittade faktiskt en hel del julklappar och nu har jag bara tre kvar :D skönt :) De ska jag dessutom försöka hitta på nätet ;) När jag kom hem städade jag massor. Dammade, bäddade rent, dammsög, skurade golv, sorterade osv, så nu är det rent och fint till julpyntet. 

Nu har jag äääntligen myst ner mig i soffan med en ben and jerry. Är tack och lov ledig måndag och tisdag, så nu ska jag ta igen mig ;) Ha en fin kväll!
Förresten, länkar till Jennies blogg angående lussekattsreceptet - supergott! Ni hittar den här.

Nattlig bakning

Hej!
Jag har nyss tagit ut sista plåten med lussebullar ur ugnen. Det tog lite längre tid än jag trodde, hehe ;) Hittade ett superbra recept På min kollega Jennies blogg! Ska försöka komma ihåg att fråga henne om jag kan länka till det :) Dom blev riktigt goda! Fast jag är ju ganska klantig av mig (haha, jag brukar lyckas med det mesta ;) ) och var inte jättefin när degen var klar:D (det såg värre ut på riktigt) :
Skapligt fint ;)
Förlåt för lite suddig bild :( Det blev både lussebullar och lussekatter, ännu ett tips från Jennie! :D

Igår var jag och daniel ute och åt och drack lite vin. Riktigt gott var det :) Sen åkte vi hem. Jag lyckades somna kl elva (!), men vaknade klockan 02 och var KLARVAKEN. Låg vaken och vred mig till klockan åtta på morgonen innan jag äntligen somnade om. Blä. Fattar verkligen inte varför jag inte kan sova. Fick en superfin blombukett av daniel igår kväll, men vid fem-tiden i morse hade de redan börjat ducka! :( fick åka in till blomaffären och klaga, men jag fick nya blommor, tack och lov :) Sen åkte jag och mamma och hälsade på <3 på sjukhuset.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite tror jag. Ska försöka sova ut i morgon för det kommer bli en hektisk helg. Jobbar i morgon från 16-01, på lördag fån 09-03 (18 timmar...) och på söndag ska jag upp tidigt och julhandla. Det börjar krisa! Har inte köpt en ENDA julklapp och det börjar kännas stressigt.. Det är ju bara lite drygt två veckor kvar till jul! :o
Mej, nu ska jag sova. Eller ja, försöka iaf ;) pussss!

Servitrisfunderingar

Hej alla vackra! :)
Här sitter en trött liten Sofia och som snart ska sova :) Ikväll har jag jobbat, och det gick bra. Jag hade dock rätt mycket folk, så det blev lite stressigt ett tag. Hade dessutom sovit dåligt och inte ätit något på hela dagen så jag fick ett litet vredesutbrott på stackars kim, haha :D alltså förlåt! :) jag blir väldigt sällan sur, men stress, lite sömn och ingen mat är nog en ganska dålig kombination för många ;) Sen kom jag hem, åt middag (klockan halv tolv, haha :) ). Sen följde jag med Jennie till Järvsö och tillbaka. 

En sak har jag funderat på som jag tycker är så himla skum. Jag jobbar ju i restaurangbranchen (heltid och lite till) och blir lika fundersam varje gång detta inträffar. Som bekant kan det ju bli ganska stressiga perioder inom detta yrke, och ibland hinner man inte med allt som man borde göra, som att torka av bord när folk har gått, eller duka upp för nya sällskap. Senast igår kväll hade jag mycket att göra, men 6 av 7 lediga bord var torkade och dukade och det sjunde var otorkat och fullt av matrester och använda glas och det fanns inga servetter eller bestick eftersom sällskapet som satt där innan nyss hade gått. Då kommer det tre personer som vill äta. Jag säger att de kan slå sig ner, och vart sätter de sig? På det ENDA bordet som är otorkat såklart! VARFÖR? Det händer i säkert i nio fall av tio. Varför vill folk sätta sig vid ett otorkat och odukat bord? Hade de istället satt sig vid ett dukat hade jag kunnat fortsätta med det jag gjorde för tillfället och sen duka upp bordet när jag hade tid, men nu måste jag istället börja torka av bordet, be en massa om ursäkt, ordna med servetter, fixa nya bestick osv, och skämmas över att bordet är ofräscht.
När jag är och äter någonstans ser jag alltid till att bordet är fräscht och torkat? Annars väljer jag ju ett annat bord? Samma sak händer även när ett bord för fyra bara är dukat för tre personer (kanske eftersom någon precis har ätit där och sedan gått). En ensam person kommer och ska äta, och sätter sig på den enda platsen som inte är dukad? Men alltså varför? Beror det på att man tror att dukade bort är bokade? Eller beror det på att det är det bästa bordet? Någon som vet?

Ser inte detta mer inbjudande ut...? :)

Måndag kväll

Helgen har varit jobbig. Fredagen var ett helvete och på lördagen jobbade jag 18 timmar i streck, åkte hem och sov i 3,5 timme, klev upp på söndagen och jobbade 7,5 timme till på söndagen. Var så sjukt trött när jag kom hem och slocknade i en liten hög på sängen, haha :) Sen åkte jag till Daniel och myste framför filmen Crazy, stupid love. Den var faktiskt bra, och Ryan Gosling var ju inte liite snygg i filmen heller ;D

Idag har jag varit till hudik en sväng och sen har jag jobbat. I morgon ska jag göra några ärenden och sen jobba igen. På onsdag ska jag och Daniel ut och äta middag. Vi firar ju 1,5 år då :) 
Nu ska jag sova. Godnatt! :)

När det som inte får hända sker.

Idag blev ingenting som det var tänkt. Jag somnade på morgonkvisten (igen..) men var ändå taggad för en rolig dag. Men ett telefonsamtal kan förändra så mycket. Tänker inte gå in på detaljer, men har haft en av de värsta dagarna i hela mitt liv. Jag är fysiskt och psykiskt utmattad. Orkar inget mer.. Man vet så lite om livet.


Alessandra Ambrosio

Hej!
Jahapp. en seeen kväll igen, men vad ska man göra?;) Jag somnade inte förrän vid HALV ÅTTA i morse! VAFAN! Fattar inte vad som händer ;) Har typ vänt helt på dygnet nu :( Jag jobbade ikväll och hade bland annat hand om ett sällskap på 8 pers som berömde mig en massa och dricksade en hel del. Gud vad man växer när sånt händer! :D

Nu sitter jag inne på nätet och kikar på festklänningar. Jag har även för något år sen fastnat för denna klänning från Balmain. Jag tycker att den är så sjukt snygg! Vet dock inte vart man kan få tag på en snygg kopia (originalet kostar väl skjortan...) Sen är ju Alessandra Ambrosio sjukt snygg i den också ;) Själv skulle man vara glad om man ens bar upp den hälften så snyggt ;)
Nu ska jag krypa ner i sängen innan klockan blir ännu mer, haha :D Puss!

Men alltså hallå...

Jag får nå fel! Det GÅR inte att sova inatt heller! Kanske kan bero på att jag sov typ 13 timmar igår natt, men klockan är snart halv sex. Det här är ju löjligt. Har en massa tankar och måsten som snurrar runt i skallen som tvätten i en jävla tvättmaskin på högvarv. Jag vet att tankarna finns där, men dom går liksom inte att fånga. De snurrar bara runt, runt, runt. Ibland dyker "jag måste komma ihåg att kolla upp blablabla i morgon" osv, men även tvättmaskinshelvetet slutar inte snurra. Jag blir tokig. Och jag låter nog ganska tokig också. Dessutom är det varmt och jag börjar bli hungrig. Och nu klagar jag väldigt mycket också känner jag, haha :D jag måste vara sämst i världen på att koppla av. Är verkligen värdelös på att bara släppa saker och låta de vara! Blä! I morgon ska jag vakna och vara på bättre humör;) puss!


Onsdag

Hej alla fina!
Jag sitter hemma i soffan och myser. Haha, jag var ju lite orolig igår för att jag inte skulle kunna somna. Igår kväll satte jag mig i min soffa och kollade på tv. Halv tolv började jag känna mig trött och lade mig ned och fortsatte titta. Kl halv tre vaknar jag, sjuukt förvirrad och fattar inte vart jag är, haha :D Jag lokaliserar mig, inser att jag har lyset tänt och tv:n på högsta volym och fortfarade iklädd tajta jeans och är fullt sminkad. Jag stapplar, försöker få av mig kläderna och fullkomligt rasar ihop i sängen och somnar typ i samma stund huvudet når kudden, haha :D

På dagen idag gjorde jag klart mina whoopies som faktiskt blev riktigt goda!:) sen åt jag en snabb middag (som inte gick något vidare att äta, kan typ inte äta när jag är sjuk =/ )  och sen åkte jag och jobbade på Stadt där det var rätt mycket folk och åt ikväll. Sen tyckte jag att stället var i behov av storstädning, så jag varvade servering med diverse sortering av papper, golvskurning, glassortering, barroddning och annan städning. Fick även reda på att jag har fått löneförhöjning! :D 20 spänn mer i timmen och ytterligare 10 spänn extra i timmen efter nyår! :D Glad tjej :) tack till mina snälla chefer! :D 

Herregud, kan inte fatta att klockan är över 2 ikväll igen. Är så sjukt dålig på att lägga mig i tid ;D Nu ska jag sova och i morgon kväll väntar jobb :) Lägger in en bild på mina whoopies! :D puss!

Smala skyltdockor - okej eller inte?

Hittade en artikel om några skyltdockor i en nyöppnad Gina Tricot-butik. Skyltdockor brukar ju i vanliga fall vara rätt smala, men detta var ju faktiskt extremt. Gina Tricots ursäkt var att "det är ett uttryck för konst". I en värld där vi redan har ganska sjuka skönhetsideal är jag inte säker på att jag tycker att dessa skyltdockor är helt okej. Benen är ju typ lika smala som armarna. Visst, jag fattar ju att detta inte är ett normalt utseende, men det kanske inte 12-åriga tjejer gör. Om de tror att det är såhär man ska se ut, kan de börja må väldigt dåligt och i värsta fall utveckla ätstörningar. Jag har själv varit där, och det är inget jag vill tillbaka till :( men å andra sidan, man kanske bara lägger märke till kläderna och inte bryr sig om dockan? Eller?
Gina Tricots dockor skapar debatt.
Vad tycker ni?
Läs hela artiken här.

RSS 2.0